Behandelaanbod

Vormen van psychotherapie

Er zijn verschillende vormen van psychotherapie, waarbij de meeste bestaan uit gesprekken tussen een cliënt of een cliëntsysteem en een psychotherapeut. Een cliënt is een volwassene of oudere; een cliëntsysteem zijn 2 partners of een gezin.

De vormen van psychotherapie die ik aanbiedt zijn: Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Mindfulness, kortdurende psychodynamische psychotherapie, Relatie- en Systeemtherapie en individuele Schematherapie.
Deze verschillende vormen van Psychotherapie zijn wetenschappelijk onderzocht; er is bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de werkwijze en effecten van deze vormen van therapie. Voor sommige vormen zijn vastgestelde vooropleidingseisen, waar de Psychotherapeut aan moet voldoen.

Als u meer informatie wilt over deze vormen van Psychotherapie, kunt u deze vinden op de websites van de verschillende psychotherapieverenigingen.

 

Meer informatie over de verenigingen waar ik lid van ben, vindt u hieronder:

LVVP, VGCT, AGGT.

Andere GGZ-aanbieders in de omgeving kunt u onder andere vinden op DOPPA zorg.

Online hulp

Een ontwikkeling die steeds meer toegepast wordt in de zorg, is Online hulp of E-health. Dit betekent dat de mogelijkheden van het internet wordt gebruikt, om uw klachten te behandelen.

In mijn praktijk bestaat, naast de gewone gesprekstherapie, deze mogelijkheid; wij kunnen samen via internet, in een beveiligde omgeving, communiceren over de klachten. Het is ook mogelijk om onderdelen van de behandeling via internet te doen, in combinatie met gesprekken in de praktijk.

Tijdens de intakefase en behandelfase kan de mogelijkheid van online hulp of E-health besproken worden.

Er zijn ook apps die je mentale veerkracht kunnen ondersteunen. Op de site van de ggz-appwijzer kun je zoeken naar apps die jou kunnen helpen. U vindt deze site hier.

Klachten

De klachten die ik voornamelijk behandel zijn dwang- en angstklachten, traumagerelateerde klachten, stemmingsproblemen, persoonlijkheidsproblematiek, levensfaseproblematiek en somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten, zoals pijn. Deze lijst is niet uitputtend.

 

Behandelmethodes